Tv-möbeln UPPLEVA från IKEA

Sedan förra året, när vi valde att totalrenovera kök och vardagsrum, så har det varit minst sagt rörigt i tv-hörnan. Det har varit sladdar och små bänkar huller om buller. Det har inte varit vackert. Vi har dessutom möblerat om 10 gånger för att få det att funka optimalt. (Då överdriver jag inte.) Nu börjar det dock falla på plats. Tv-bänk är köpt! Om några veckor får vi vår nya soffa från Stalands och sen ska vi titta på lampor och  soffbord. En passande matta, kanske vi behöver också.

Japp, UPPLEVA/BESTÅ alltså. Redan för mer än ett år sedan började vi titta på BESTÅ tv-bänk. Då fanns den i en annan tappning, men vi gillade att den var lång och kunde hålla mycket förvaring.  Under detta året har vi inte hittat någon annan tv-bänk som sett bättre och mer praktiskt ut. Så nu när IKEA släppte sin nya BESTÅ tv-bänk med den tillhörande ljud- och Bluerayanläggningen UPPLEVA så blev vi både nyfikna och lite skeptiska. Inbyggda hushållsmaskiner brukar inte vara en bra lösning. Eller? Efter att ha läst den positiva recensionen från idg.se om ljudet, så bestämde vi oss för att det var värt ett försök.

Själva möbeln var relativt lätt att skruva ihop.  Vi valde två likadana bänkar bredvid varandra för extra förvaring och plats för ljudsystemet/Bluray. Nederst satte vi in lådor med högblank yta. (På bilden har vi ännu inte tagit bort skyddsplasten.) Tyvärr är inte lådorna så djupa. Det hade varit bra om åtminstone kunde ställa ett DVD-fodral på höjden i lådan.

Vi hade en relativt ny TV, så vi var inte intresserade av den tillhörande TVn som finns att köpa. När vi ställde frågor till försäljaren på IKEA så frågade vi om det funkar att köpa ljussystemet till en annan TV: – Ja, det ska inte vara några problem. Men det var det ju. Efter många samtal till (och från!) supporten fick vi det att funka. Problemet var att vår TV inte hade det nya HDMI ARC som behövs för att ljudet ska flyttas från TVn till ljudsystemet. Vi löste det dock, med hjälp av IKEAs och SAMSUMGs support, genom att hämta ljudet från Viasat-boxen i stället. Jag måste lovorda IKEAs support, de har varit mycket intresserade av att lösa och lära sig av alla problem som uppstått.

Tyvärr försökte jag mig i helgen på att koppla in Iphonen i usb-porten på framsidan för att kunna spela upp nedladdad musik eller åtminstone Spotify. Men det lyckades inte. Inte än i alla fall. Så om någon vet hur man gör, snälla berätta. Annars får man väl slå en pling till supporten igen!

Nu väntar vi bara på två ”tyg-luck-fronter” till att sätta för i de övre hörnen så att de täcks men att man ändå då får kontakt med boxen och övrig elektronik. Men jag måste säga att det bästa av allt har varit att inga sladdar syns! Mission accomplished!

(PS. Nya vasen SOCKER från IKEA har också smugit sig in i bilden.)

Annonser

3 reaktioner på ”Tv-möbeln UPPLEVA från IKEA

 1. Supersnyggt och elegant måste jag säga. 🙂
  Visst är det skönt att slippa se massa sladdar, kolla bara mitt
  ”ormbo” som jag visade för ett tag sen i bloggen…inte snyggt.
  Men som tur är syns det bara vid framdragning av bänken.
  Kram S

 2. Ska du spela nedladdad musik, eller spotify, från din Iphone så måste du ansluta den via en ljudingång på förstärkaren, inte USB.

  För Iphone så kan USB endast användas till fyra saker; komma åt bilder i telefonen, synkronisera med itunes, dela nätverk och ladda batteriet. Inget annat.

  1. Ja ha! Vilken besvikelse… 😦 Tack, Johan, för att du informerade mig! Då vet jag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s